L’Observatori Permanent d’Arxius i Televisions Locals edita una guia de bones pràctiques per protegir el patrimoni audiovisual

36

L’Observatori Permanent d’Arxius i Televisions Locals (OPATL), nascut arran del conveni signat el 6 de març entre el Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) de l’Ajuntament de Girona, la Xarxa de Televisions Locals (XTVL), l’Arxiu Nacional d’Andorra (ANA) i l’Associació d’Arxivers de Catalunya (AAC), ha editat la Guia de bones pràctiques per a la creació d’un observatori permanent d’arxius i televisions locals, un treball que recull les experiències de l’organisme en els seus dos anys de funcionament. Amb la voluntat expressa de transcendir l’àmbit de Catalunya i Andorra per aproximar-se d’una manera més genèrica a les diverses realitats que poden donar-se en altres territoris, la guia s’ha edtat en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) en la seva versió completa, i en quatre idiomes més (àrab, rus, hindú i japonès) en la seva versió reduïda.

La finalitat d’aquesta guia és, entre d’altres coses, mostrar (a qualsevol lloc del món) quins poden ser els principals passos a seguir en la creació d’un observatori permanent d’arxius i televisions locals, i donar resposta a les divseses qüestions que es puguin suscitar. La guia està estructurada en diversos apartats. En el primer, el dels objectius, es troben iniciatves que contribueixen a la protecció del patrimoni audiovisual local. Pel que fa als àmbits d’actuació, es destaca la documentació viodeogràfica inèdita, productes audiovisuals de televisions locals, documentació en risc de perdre’s i arxius audiovisuals amb pocs recursos. També es descriuen els beneficis que tot això pot comportar, quines institucions en poden formar part, com ha de ser la seva estructura, els perfils professionals dels seus integrants i les accions concretes que es poden dur a terme per a la seva implantació.

L’objectiu final és promoure iniciatives que fomentin la cooperació estable entre els arxius i les televisions locals, amb la idea de contribuir a la preservació del patrimoni audiovisual d’àmbit local, un patrimoni que en molts casos es troba en una situació de risc que n’amenaça la pervivència.

Extret de: L’Observatori Permanent d’Arxius i Televisions Locals edita una guia de bones pràctiques per protegir el patrimoni audiovisual. El Punt. 07/03/2010

Publicat dins de Notícies

Comparteix:

Els comentaris estan tancats.