El Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) publica al seu web un miler d’hores de vídeo corresponents als informatius de Televisió de Girona

677

El Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) de l’Ajuntament de Girona ha ampliat el nombre de vídeos consultables al web procedents del fons de Televisió de Girona. Concretament, s’han afegit els programes informatius corresponents al període 2000-2002.
Des d’avui es poden consultar al web del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions (SGDAP), a l’adreça http://www.ajuntament.gi/sgdap/cat/consulta_simple.php de forma totalment lliure i gratuïta, un miler d’hores de vídeo que recullen l’actualitat de la ciutat des d’octubre de l’any 1986 (primera emissió en proves de TVGI) i d’una manera continuada des del gener de 1990, fins a 31 de desembre de 2002.
El CRDI va iniciar l’any 2001 la tasca de catalogació i digitalització del fons videogràfic de Televisió de Girona i durant aquest temps s’han catalogat més de 18.000 documents i s’han digitalitzat més de 2.000 hores de les emissions de la televisió.
El projecte per fer accessible aquesta documentació a través d’internet arrenca el 2006 i ofereix uns primers resultats a l’any següent, quan es va presentar la primera fase del projecte, amb 350 hores de vídeo. Des d’aleshores, s’ha triplicat el nombre d’hores i s’ha arribat a completar la digitalització de tots els informatius que es conservaven en format analògic. A partir de 2003 l’arxiu de la televisió és exclusivament digital.
La consulta al catàleg permet l’accés als vídeos, que es descarreguen automàticament mitjançant el sistema de streaming, clicant l’enllaç corresponent, i es presenten conjuntament amb la fitxa descriptiva que inclou un resum textual del contingut de les notícies.
D’aquesta darrera actualització del catàleg es poden recuperar notícies com la restauració de la Catedral de Girona, la presa de possessió d’Anna Pagans com alcaldessa de Girona, la col·locació d’una bomba d’ETA a la Delegació de Defensa o la visita de la premi Nobel de la Pau Rigoberta Menchú, per posar alguns exemples.

Publicat dins de General

Comparteix:

Els comentaris estan tancats.