Presentació de l’OPATL a Girona en el marc del programa europeu Leonardo

Comentaris tancats a Presentació de l’OPATL a Girona en el marc del programa europeu Leonardo

Entre l’11 i el 13 de maig va tenir lloc a Girona una sessió del programa europeu Leonardo amb la participació de professionals procedents d’Holanda, Hongria i Suècia.

leonardo_program

El passat dia 11 de maig es va celebrar a Girona una nova sessió del programa europeu Leonardo, en el qual hi participa el Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions (SGDAP) de l’Ajuntament de Girona, juntament amb altres insttitucions de quatre ciutats europes: Budapest (Hongria), Borâs (Suècia), Gävle (Suècia) i Schiedam (Holanda). Aquest programa consisteix en visites de treball i tallers que tenen com a objectiu la formació dels professionals dels arxius en la digitalització de documents i altres temes relacionats. Les sessions de treball van tenir lloc a les dependències de l’Arxiu Municipal de Girona i van comptar amb la participació de més d’una vintena de professionals.

Com a part del programa, es va fer la presentació de l’Observatori Permanent d’Arxius i Televisions Locals de Catalunya i Andorra, a càrrec de Pau Saavedra. En el transcurs de la presentació es va donar a conèixer, entre altres qëstions, com es va produir la creació de l’Observatori, quina és la seva estructura o quina ha estat la feina feta en els seus anys d’existència.

103_4905

També es van tractar altres temes com la digitalització de les col•leccions fotogràfiques, el funcionament del portal Europeana, el projecte PREFORMA, la substitució de l’arxiu de paper per l’arxiu digital i el projecte europeu InterPARES TRUST.

El darrer dia, aprofitant la coincidència d’aquestes jornades amb la celebració de l’exposició “Girona Temps de Flors”, es va oferir als participants amb una visita guiada pels carrers, patis i monuments de la ciutat.

Publicat dins de General

Comparteix:

Els comentaris estan tancats.