Declaració d’intencions

Comentaris tancats a Declaració d’intencions

L’Observatori “Arxius i televisions locals”…
1. És una iniciativa conjunta d’un grup reduït d’organismes i institucions que tenen un interès comú en fomentar el coneixement i establir les bases metodològiques per al treball en els arxius videogràfics generats en l’àmbit de la producció de les televisions locals.
2. Té entre els seus objectius la celebració d’una trobada anual on es posin en comú diversos aspectes relacionats amb la gestió i conservació del patrimoni audiovisual procedent de les televisions locals.
3. Pretén conèixer quin és l’estat del patrimoni audiovisual procedent de les televisions locals en el conjunt de Catalunya i Andorra.
4. Pretén fomentar la participació dels diversos arxius audiovisuals de televisió i ajudar a resoldre les qüestions tècniques i metodològiques que es plantegen diàriament en la gestió de l’arxiu, així com proveir d’eines i recursos per a millorar-la.
5. Vol ser un espai útil i de referència per a arxivers, documentalistes, professionals de les televisions locals i, en definitiva, per a aquells professionals que tinguin alguna responsabilitat en la producció o custòdia d’aquests materials.
6. Ha de ser un espai obert a tots aquells organismes o institucions que estiguin interessades en participar.
7. Pretén establir les bases metodològiques per al tractament de la documentació audiovisual en un marc estandarditzat.
8. Ha de servir per conèixer quines són les tecnologies existents en el processament de la documentació audiovisual digital: compressió de vídeo, generació de metadades, emmagatzematge, difusió, etc.
9. Ha de servir per establir uns criteris de selecció que permetin establir unes normes de tria i eliminació.
10. Ha de fomentar les bones pràctiques en l’ús i l’intercanvi de documentació audiovisual: respecte a la propietat intel·lectual i als drets d’autor.
11. Ha de contribuir a donar resposta a les necessitats de formació en l’àmbit de la gestió de documentació audiovisual.
12. Ha de mantenir una comunicació constant i fluïda entre els seus membres i estar permanentment alerta dels avenços i novetats en la matèria objecte d’estudi. Ha de ser un “Observatori”. 

Ho he penjat també a l’apartat objectius però com sempre dic, és provisional i espero que ho modifiqueu.

Pau

Publicat dins de General

Comparteix:

Els comentaris estan tancats.