Visita a Pirineus Televisió

1

La setmana passada vaig visitar les instal·lacions de Pirineus Televisió, de la mà de la periodista Josefina Lladós, que va col·laborar en els inicis del nostre projecte sobre arxius i televisions locals.

Pirineus Televisió està ubicada al centre neuràlgic de La Seu d’Urgell, instal·lada en un pis que havia sigut una gestoria. El local doncs és força curiós. Tot es troba en una sola planta. Tenen una petita redacció amb quatre ordinadors i una tele i una altra sala encara més petita on hi guarden l’arxiu d’imatges i on fan els “offs” de les notícies. Gairebé tota la resta del pis forma part d’un gran plató amb diferents espais i un petit quartet on hi ha tots els aparells de continuïtat.

 

Aquí veieu la redacció, aquí treballen els periodistes.

 

Els informatius cobreixen sobretot la Cerdanya i l’Alt Urgell encara que a vegades també creuen altres comarques. Fan unes cinc o sis notícies de producció pròpia i la resta són informacions provinents de l’Agència Catalana de Notícies. I és que l’equip de la televisió és molt petit, ara no recordo el nombre exacte de persones, però en tot cas entre 5 i 8. També fan alguns programes de producció pròpia i especials informatius, com el que van fer recentment pels vint-i-cinc anys dels aigüats de 1982.

 

En aquesta banda de la redacció treballen els càmeres i periodistes

 

L’arxiu de Pirineus TV és responsabilitat dels càmeres i realitzadors. Són ells mateixos els que graven, utilitzen, descriuen, guarden i reutilitzen les imatges. Això els permet un control fantàstic de les imatges en tot el procés.

L’arxiu d’imatges el formen els programes i informatius dels quals se’n guarden dues còpies en DVD, una que és el màster i l’altra la còpia de continuïtat amb càirons, és a dir, el que s’emet. Els bruts de càmara es conserven tots en cintes DVCam de 40. Això sí, ben plenes totes per aprofitar-les al màxim!

 

L'arxiu de Pirineus TV

 

Utilitzen una base de dades que a mi em va semblar d’Access però no m’ho van saber confirmar. Hi tenen pocs camps però suficients per a les seves recerques, encara que la base de dades té algunes limitacions i cal anar amb compte amb els accents, apòstrofs, majúscules, etc. Tenen una classificació geogràfica per comarca i població que em va semblar molt útil. Les imatges es descriuen amb un títol, un resum i un camp per als personatges.

L’arxiu d’imatges de Pirineus Televisió podriem afirmar que és únic per aquestes contrades, ja que és l’única televisió que hi opera des de 2004. A l’arxiu hi ha algun buit però en tot cas continua essent un arxiu molt complet d’esdeveniments, personatges i llocs de la zona.

Des de la seva web http://www.pirineustelevisio.com/ es pot veure la programació en directe.

Per cert, estaran encantats de poder col·laborar amb l’observatori.

Laia 

Publicat dins de General

Comparteix:

Una comentari en l'entrada: Visita a Pirineus Televisió