Avaluació dels formats de vídeo digital per a la preservació a llarg termini

3

No tots els formats de vídeo digital són recomanats per a l’emmagatzematge a l’arxiu. Un format d’arxiu ha de reunir unes característiques concretes, com el fet de ser considerat un estàndard o fer servir sistemes de compressió que comportin una pèrdua de qualitat de la imatge i el so.

Els criteris per avaluar la idoneïtat d’un format són diversos, però al marge de l’encert en l’elecció, haurem de tenir en compte que tots els formats, per molt estables que siguin, estaran condicionats pel fenomen de l’obsolescència. Això ens obliga a considerar el format digital elegit com un format provisional, i hem de preveure les futures migracions a altres formats i altres dispositius d’emmagatzematge.

La presentació d’aquest document va tenir lloc en la reunió de l’OPATL a Andorra el dia 11 de maig de 2010 i va anar a càrrec de David Gonzàlez, tècnic de l’Arxiu Històric Municipal de Sabadell. En aquesta presentació s’expliquen els fonaments del vídeo digital i es posen les bases per a poder elegir un format de vídeo digital per a la seva conservació a l’arxiu amb uns criteris objectius i ben documentats.

Accediu al document: Avaluació dels formats de vídeo digital per a la preservació a llarg termini

Publicat dins de Presentacions

Comparteix:

Els comentaris estan tancats.