En la darrera setmana s’ha anunciat el tancament de dues televisions locals

8

 

El diari El Punt/Avui ha publicat recentment, amb només cinc dies de diferència, dues notícies referides al tancament de dues televisions locals, TV Blanes i TV l’Hospitalet. Recollim aquestes dues notícies tal i com han sortit publicades.

 L’Hospitalet suprimirà la ràdio i la televisió municipals

28/11/2011

L’Ajuntament prescindirà d’aquest dos serveis a partir del 2012 per retallar despeses.

Radio L’Hospitalet dóna feina a una trentena de persones, mentre que Televisió de L’Hospitalet té una quarantena de treballadors

L’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat suprimirà a partir de l’any 2012 la ràdio i la televisió municipals com a mesura per reduir despeses a causa de la crisi econòmica.

 Segons fonts del consistori, el Consell d’Administració de La Farga –l’empresa municipal de la qual depenen la ràdio i la televisió– té previst aprovar aquest dilluns a la tarda la supressió dels dos serveis.

 Segons fonts sindicals, Ràdio L’Hospitalet –nascuda el 1982– té una trentena de treballadors, mentre que Televisió de L’Hospitalet, que funciona en règim de concessió a l’empresa Lavínia, té una quarantena de treballadors.

 Blanes liquida la TV i deixa al mínim la ràdio

23/11/2001

L’Ajuntament decideix acomiadar 7 dels 9 treballadors dels mitjans locals

 L’Ajuntament de Blanes ha decidit deixar els mitjans locals reduïts a la mínima expressió. L’alcalde, el socialista Josep Marigó, va comunicar personalment dilluns al vespre als treballadors de la ràdio i la televisió municipal que s’acomiadaran set dels nou empleats per “causes objectives econòmiques”. És a dir, tota la plantilla excepte les directores de cada mitjà. La intenció de l’Ajuntament és tancar les dues webs, tant Blanes.tv –la televisió local ja només emetia per internet– com Radioblanes.cat, amb la qual cosa l’emissora passarà a emetre només per FM (97.7). Marigó va explicar als treballadors que es farà “una ràdio com la de fa 20 anys”, fet que s’interpreta com una programació basada en l’emissió de música, sense informatius, i només amb programes realitzats per col·laboradors que no cobrin. Encara no està clar quan es faran efectius els acomiadaments, ja que els mitjans són una SL pública i s’ha de reunir el consell d’administració per aprovar-ho.

 Marigó liquidarà així definitivament TV Blanes, tot i que va ser un dels crítics amb el consistori anterior, de CiU, quan la cadena va deixar d’emetre per televisió coincidint amb el pas ala TDT. Llavorshi va haver mobilització ciutadana, entorn ala plataforma Salvem TVBlanes, per demanar la continuïtat del mitjà.

L. Artigas

Publicat dins de General

Comparteix:

Els comentaris estan tancats.