L’arxiu de Granollers rep un fons audiovisual de l’Associació Cultural

11

L’Arxiu Municipal de Granollers ha rebut per primera vegada un fons audiovisual. Es tracta de nou pel·lícules realitzades i conservades per Lambert Botey, que constitueixen el Fons Cineclub de l’Associació Cultural de l’Arxiu Municipal de Granollers, on es conservarà i custodiarà.

El traspàs de la titularitat d’aquestes pel·lícules a l’Ajuntament també contempla la possibilitat de digitalitzar-les i de fer-les accessibles a internet. I el consistori també es compromet a fer el tractament arxivístic de descripció, classificació, identificació i localització amb l’objectiu de posar aquestes pel·lícules a disposició pública. A partir d’ara, el Cineclub i l’Arxiu Municipal de Granollers gestionaran la cessió de drets dels autors de les pel·lícules que integraran aquest fons.

El nou fons es completarà amb futures donacions, individuals o col·lectives, vinculades a aquest Cineclub, creat l’any 1950 i recentment guardonat amb el premi José María Nunes dela Federació Catalanade Cineclubs al millor cineclub de 2010.

Les filmacions que constitueixen aquesta donació són de temàtica variada, des de ficció a documentals, n’hi ha en format Super 8, en blanc i negre i en color. Totes les filmacions són dels anys 60, 70 i principis dels 80 i les va rodar el mateix Lambert Botey, en solitari o amb la col·laboració d’alguns cineastes més vinculats al Cineclub de l’Associació Cultural.

Font: lamalla.cat

Publicat dins de Notícies
Etiquetat com a ,
Comparteix:

Els comentaris estan tancats.