27 d’octubre, Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual

Comentaris tancats a 27 d’octubre, Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual

L’Ajuntament de Girona, mitjançant el Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) i el Museu del Cinema, commemora un any més el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual amb la presentació dels següents recursos i activitats

Girona – Gävle. A la riba de dos mars. Del Mediterrani al Golf de Bòtnia. 1880 – 1914 Exposició virtual que té per objectiu mostrar les diferents identitats culturals europees a partir de la confrontació de fotografies de les dues ciutats en aquest període.  

Museu de la Fotografia de Girona (MFGi)
Inauguració d’un museu virtual accessible mitjançant dispositius mòbils (Ipad i Iphone) i web.
L’objectiu del MFGi és exposar les imatges més representatives de la història de la fotografia gironina. Actualment es pot visitar la primera de les sales previstes, dedicada a l’obra del fotògraf Josep Buil Mayral (Girona, 1920 – Eivissa, 2005).

Girona: espais viscuts
L’evolució de quatre indrets emblemàtics de la ciutat a partir de quatre breus audiovisuals:
Girona: les escales de la Catedral
Girona: la Devesa
Girona: la Rambla
Girona: plaça de la Independència  

Consell Internacional d’Arxius: estudis de cas del Grup d’Arxius Fotogràfics i Audiovisuals
Recurs sobre metodologia de tractament arxivístic de fons i col·leccions fotogràfiques i audiovisuals a partir d’experiències concretes.  

La llum del cinema
El web del Patrimoni Audiovisual incorpora 28 vídeos breus de caràcter divulgatiu sobre el funcionament d’alguns aparells precinematogràfics conservats en el Museu del Cinema. 

Finalment, s’ha organitzat per al dia 27 d’octubre una lectura dramatitzada de textos de l’escriptor Josep Pla que evoquen diferents espais de la ciutat, acompanyada de la projecció d’una selecció d’imatges d’època d’aquests mateixos espais.

Publicat dins de General

Comparteix:

Els comentaris estan tancats.