L’OPATL, convidat a participar en la conferència internacional de la IASA-AMIA, a Filadèlfia

1

L’Observatori Permanent d’Arxius i Televisions Locals (OPATL) participarà en la primera conferència internacional que organitzen conjuntament la IASA (International Association of Sound and Audiovisual Archives) i la AMIA (Association of Moving Image Archivist) entre els dies 2 i 6 de novembre a Filadèlfia (Estats Units).

Joan Boadas, director del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI), en representació de l’Observatori Permanent d’Arxius i Televisions Locals (OPATL), ha estat convidat a presentar la “Guia de bones pràctiques per a la creació d’un Observatori Permanent d’Arxius i Televisions Locals”, un text que pretén sistematitzar tot el treball realitzat en el si de l’OPATL amb la voluntat que serveixi com a referència per a la creació d’un organisme similar en qualsevol part del món.

L’Observatori Permanent d’Arxius i Televisions Locals va néixer el març de 2008 amb la voluntat de contribuir a la salvaguarda de la documentació audiovisual generada per les televisions locals de Catalunya i Andorra. L’èxit d’aquesta iniciativa va dur els seus membres a reflexionar sobre la possibilitat d’exportar-la a d’altres territoris on es prodeixin circumstàncies similars pel que fa a la producció de documentació audiovisual d’àmbit local. Això va motivar la realització de la Guia de bones pràctiques per a la creació d’un Observatori Permanent d’Arxius i Televisions Locals. Després d’haver estat traduïda a tres idiomes (castellà, anglès i francès) i a quatre més en una versió reduïda (àrab, hindú, japonès i rus), gràcies a una subvenció de l’ICA (Consell Internacional d’Arxius), ara es presenta en un fòrum internacional organitzat conjuntament per les dues associacions d’arxivers audiovisuals més importants del món.

Publicat dins de Notícies

Comparteix:

Una comentari en l'entrada: L’OPATL, convidat a participar en la conferència internacional de la IASA-AMIA, a Filadèlfia